Online lotto

Spela på internationellt online lotto

Det finns många fördelar med att spela på online lotto jämfört med vanligt lotto. Det är öppet dygnet runt alla dagar i veckan, så du behöver inte passa några öppettider och dessutom kan du komma åt det hemifrån eller varifrån du vill, så länge du använder din mobil eller surfplatta. En av de största fördelarna är dock att du inte är knuten till att spela svenskt lotto, utan du kan spela internationellt online lotto. Det finns lotto i många olika länder och på nätet kan du få tillgång till de flesta olika spelen. Här nedan följer några exempel på de mest populära internationella online lottospelen.

Spela på amerikanskt online lotto

Lotto är mycket populärt i USA och ofta kommer jackpottarna upp i flera miljoner dollar, lika mycket som jackpottar på slots online. Det finns många olika populära amerikanska online lotto, där vissa är knutna till specifika stater och andra spelas på hela kontinenten. De mer lokala lottospelen är Lotto i Florida, Super LOTTO i Kalifornien, Lotto i New York, Cash4Life i New York och Megabucks i Oregon. De nationella amerikanska lottospelen är Powerball och Mega Millions.

Powerball erbjuds i 44 stater, District of Columbia, Puerto Rico och de amerikanska Jungfruöarna, förutom som online lotto för spelare över hela världen. Spelet koordineras av Multi-State Lottery Association, som är en ideell organisation skapad i samarbete med amerikanska lotterier. Den minsta jackpotten är 40 miljoner dollar och betalas vanligen ut under 30 år, även om vinnaren kan välja att få hela summan direkt om han/hon föredrar detta. Dragningarna sker på onsdagar och lördagar och innehåller 5/69 vita bollar + 1/26 Powerballs-matris, där de vinnande numren dras från, vilket resulterar i sannolikheten 1 på 292 201 338 att vinna en jackpott per spel. Varje spel kostar bara 2 dollar eller 3 dollar med Power Play-alternativet. Den 13:e januari 2016 gavs Powerballs största jackpott hittills ut, när tre lotter delade på 1 586 000 000 dollar.

Mega Millions erbjuds i 44 stater, District of Columbia och de amerikanska Jungfruöarna, förutom som online lotto på nätet. Den minsta Mega Millions-jackpotten är 15 miljoner dollar och betalas också ut under 30 år med stigande betalningar, om vinnaren inte väljer att få hela summan med en gång. I Mega Millions används 5/75 vita bollar + 1/15 för ”Mega Ball”-dubbelmatris för att välja de vinnande numren. Varje spel kostar bara 1 dollar eller 2 dollar om man spelar med Megaplier-alternativet. Dragningarna sker varje tisdag och fredag. Den största jackpotten i Mega Millions historia ligger på 656 miljoner dollar och den delades av tre vinnare den 30:e mars 2012 och den största enskilda vinsten var på 326 miljoner dollar den 4:e november 2014.

Spela på europeiskt online lotto

Du kan naturligtvis också spela på europeiskt online lotto och då framförallt EuroMillions och EuroJackpot.

EuroMillions lanserades 2004 i Frankrike och har dragningar varje tisdag och fredag. En vanlig lott kostar bara 2 euro och alla vinster är helt skattefria i Sverige och betalas ut i en klumpsumma.

EuroJackpot lanserades däremot så sent som 2012 och introducerades av Svenska Spel i Sverige i januari 2013. För att vinna jackpotten måste man ha fem av 50 nummer rätt plus två av tio nummer om man valt stjärnnummer och alla rätt ger minst 10 miljoner euro. En fördel är att man kan följa dragningen på TV4 varje fredag.